Barça - Madrid CFF: Sense treva i a pel títol (8-0)

El Barça s'exhibeix en un gran Johan i pot certificar matemàticament el campionat de Lliga aquest mateix dissabte

Festival golejador del Barça en la visita del Madrid CFF al Johan (8-0). En una gran primera part amb cinc gols, les de Jonatan Giráldez, que ha donat descans a moltes de les titulars a Stamford Bridge, han sentenciat un partit que els acosta encara més al títol de Lliga, que podria guanyar-se aquest dissabte.

El filial, homenatjat en un Johan de les grans cites

La festa al Johan ja ha començat abans del xiulet inicial. Primer, perquè durant el dia s'havia penjat el cartell d'"entrades esgotades", el que ha reflectit una grandíssima entrada de 5.227 culers que han gaudit des del primer minut fins a l'últim. També, quan abans del començament del xoc, han homenatjat l'equip filial, flamant campió de la Primera Federació, el segon esglaó del futbol femení estatal.

300 partits de Patri Guijarro

De fet, algunes de les homenatjades com Vicky López o Martina Fernández han format part d'un onze inicial amb moltes rotacions, però amb una protagonista, Patri Guijarro, que ha disputat el seu partit número 300. La balear, de fet, hauria pogut arrodonir-ho amb un gol per obrir el partit, però el seu esperó a la sortida d'un còrner - en el primer minut - l'ha tret una defensa sota pals. Poc després, també Patri, ho ha intentat amb un xut llunyà, però qui no ha perdonat ha estat Alexia. D'una recuperació de Patri, i una assistència de primeres de Pina ha nascut el primer gol, definit a la perfecció per la capitana (1-0, min. 7), anotant el seu setè gol a la Lliga.

_MGA3220

Maneta al descans

Alexia ha obert el camí i l'han seguit tota la resta, sentenciant el partit en una primera part esplendorosa. El xut de Mariona s'ha aliat amb un peu amic de la defensa madrilenya per fer estèril l'estirada d'Ulloa en el segon (2-0, min. 15). Alexia l'hi ha tornat el regal del primer gol a Clàudia Pina, amb una subtil passada a la xarxa entre les cames d'una defensora (3-0, min. 33), evidenciant una vegada més la grandíssima relació amb el gol de la '6' blaugrana, que ha sumat el seu dotzè en la competició domèstica.

Abans del descans, encara en faltaven dos més, quan ja moria el primer temps. Mariona ha fitlrat una gran passada per a Vicky López, que a la mitja volta ha marcat un gol (4-0, min. 44) que gairebé no ha celebrat, contra el seu club de formació. En la següent jugada, Alexia ha habilitat Esmee Brugts a l'espai i, la neerlandesa s'ha perfilat i ha etzibat un gran xut al primer pal (5-0, min. 45). A la sortida de vestidors s'ha mantingut la mateixa tònica, i la segona part ha començat amb un gol de cap de Marta Torrejón (min. 48), que no seria l'últim.

El dissabte poden ser campiones

Perquè tot i que el Barça ha gaudit de nombroses ocasions més per a sumar encara més gols, només la mateixa Torrejón ha pogut marcar un doblat, quan ja a les acaballes del partit, i també de cap, ha rematat una bona centrada de Brugts (7-0, min. 86). Semblava que ja estava tot dit, però aquest Barça sempre en vol més, i Ona Batlle, amb un gran xut, ha posat la cirereta del pastís (8-0, min. 92). Una victòria més d'un Barça que no ha acusat la ressaca europea, i aquest dissabte contra el Granada pot proclamar-se campió de la Lliga de forma matemàtica.

Fitxa del partit

Barça: 8
Madrid CFF: 0

Barça: Paños; Torrejón, Martina Fernández, Jana, Brugts; Patri (Ona Batlle 59'), Alexia, Vicky López; Bruna 8Ari Arias 73'), Mariona i Pina.

Madrid CFF: Ulloa; Cometti (Pardo 46'), Mónica, Camila Sáez; Araya (Onyenezide 76'), Pinillos (Laborde 55'), Young (Librán 55'), Ana González, Villafañe; Laura Domínguez i Gio Queiroz (Esteve 55').

Gols: 1-0, Alexia (min. 7); 2-0, Mariona (min. 15); 3-0, Pina (min. 33); 4-0, Vicky López (min. 44); 5-0 Brugts (min. 45); 6-0, Torrejón (min. 48); 7-0, Torrejón (min. 86); 8-0, Ona Batlle (min. 92).

Àrbitra: Paola Cebollada. Ha amonestat la visitant Laura Domínguez.