Olympiacos - Barça: Pas de gegant (80-82)
Ofert per

Després de forçar la pròrroga, un Barça indestructible s'imposa en el primer partit a Atenes i tindrà dues opcions per a ser a la Final Four de Berlín

El Barça assalta el Pireu de la forma més èpica possible! Forçant la pròrroga, a punt de claudicar en el temps extra però fent gala d'una resiliència titànica per a superar Olympiacos (80-82). Ara, els de Roger Grimau s'han guanyat el dret a tenir dos "match-ball" per a poder ser a la Final Four de Berlín.

Poca anotació

L'atmosfera del play-off s'ha apoderat d'un inici de partit amb molts problemes per a anotar a totes dues cistelles. Les defenses i els nervis s'han imposat als atacs en un primer quart de molts pocs punts i màxima igualtat (13-13) i amb només tres encistelladors culers (Parker, Vesely i Laprovittola).

En el segon quart, la segona unitat blaugrana ha resistit en els primers minuts amb Satoransky i Willy com a màxims anotadors, mentre que Wright i Petrusev -11 punts cadascun al descans- començaven a carburar per als grecs. Amb aquests dos estilets, els de Bartzokas s'han disparat amb set punts seguits fins al 32-25 que ha forçat el temps mort de Grimau.

Mal menor abans del descans

El Barça n'ha sortit bé amb cistelles de Vesely i Brizuela, que disputava els seus primers minuts de l'eliminatòria. Però els culers han necessitat un gran triple de Kalinic en l'última jugada de la part per a reduir fins a cinc el desavantatge després de 20 minuts de joc (32-25). Al descans s'ha arribat amb la sensació que s'havia pogut evitar mals majors després d'uns minuts amb molta intensitat dels locals, i si ho podien minimitzar en el segon temps, els blaugrana estarien dins el partit fins al final.

Olympiacos_FCBBasket_3-092

Tercer quart excels

I el tercer quart no podria haver començat millor. Dos triples de Satroansky i Laprovittola han posat el Barça per davant (37-38), mentre que Walkup aguantava els seus des del perímetre, evitant que el Barça pogués rendibilitzar al màxim una gran arrencada del quart. Però la gran notícia ha estat que en tot el quart han mantingut un nivell altíssim. Un gran Willy en atac, un triple de Jabari Parker en els segons finals i uns minuts d'un Ricky Rubio molt cerebral han fet que es tanqués el quart amb un 14-25 que reflectia la remuntada culer (51-57) amb deu minuts per a disputar-se.

Contra les cordes

Hernangómez ha seguit dominant a la pintura en atac, disparant-se fins als 13 punts i mantenint el Barça per davant, però l'avantatge s'ha esfumat amb algunes decisions arbitrals controvertides -antiesportiva inclosa- que han provocat que el tercer partit de l'eliminatòria es decidís en un cara o creu. Petrusev ha clavat un triple inversemblant sobre la botzina de final de possessió (67-63), però amb 2'33'' quedava temps de sobres per a la reacció.

Genialitat de Laprovittola i a la pròrroga

Just després del temps mort, Wright ha taponat una esmaixada de Vesely i Williams-Goss feia esclatar el Pireu (69-63). Però la bombona d'oxigen culer ha arribat en forma dos grans triples del capità Abrines (71-69). Ja entrats en l'últim minut, Walkup ha fallat el seu triple, tampoc ha entrat el de Satoransky i, a setze segons pel final, els àrbitres han revisat i donat una (pen)última bala al Barça. Laprovittola se l'ha jugat i a cistella passada, i per sobre d'un 2,20m com Fall ha empatat el partit. Amb 7 segons, Williams-Goss se l'ha jugat, però ha topat amb una gran defensa d'Abrines i el partit s'ha decidit a la pròrroga.

Olympiacos_FCBBasket_3-155

Sato dispara, Jabari executa... i victòria!

Cinc minuts per a decantar uns quarts de final d'Eurolliga. Olympiacos ha començat a fer mal amb un triple de McKissic i un palmeig de Fall (80-77) obligava el Barça a una proesa en l'últim minut. Per a afegir-li tensió, s'ha hagut de guanyar un salt entre dos que podia haver-ho sentenciat tot. En canvi, després d'uns rebots, la bola ha acabat en un triple de Satoransky (80-80). Després d'una altra bona defensa, Jabari Parker s'ha elevat amb 0.5 segons, ha rebut un contacte i ha tingut tres tirs lliures per a guanyar. Només li'n calia un, i l'home de gel no estava disposat a desfer-se. Ni tan sols ha donat emoció. Ha anotat el primer, ha anotat el segon i ha llançat a fallar el tercer. 80-82, el Pireu silenciat i el Barça a una victòria de la Final Four de Berlín.

Volíeu emocions fortes? Dijous, a les 18.45h, en tindrem més a Atenes. Una més, Barça!